”Sistemul imunitar trebuie să neutralizele inamicii (bacterii, virusuri ori fungi) și să nu reacționeze exagerat. Sistem imunitar competent înseamnă o armată selectivă și eficientă”, spune dr. Brândușa Petruțescu, medic primar imunolog.
Prevenția este extrem de importantă!
Prevenție înseamnă alimentație corectă, hidratare, somn – 8 ore pe noapte. În privința alimentației, aceasta, din păcate, nu furnizează toate microelementele necesare sistemului imunitar.
Agricultura intensivă nu reușește să ofere alimente cu un conținut optim de vitamine și minerale. Din acest motiv, avem nevoie de suplimente alimentare.
”Vitamina de care are avem nevoie si pe care e cel mai puțin probabil sa o luăm din alimentație, este vitamina C”, spune dr. Brândușa Petruțescu, medic primar imunolog. Motivul? Se autodistruge, în contact cu lumina, la cel mult 24 de ore după recoltarea legumelor ori fructelor.
Cum ajută vitamina C complicatul sistem imunitar?
Vitamina C catalizează reacții care se petrec în sistemul imunitar. Ce înseamnă a cataliza reacțiile sistemului imunitar? Vedem celulele de la porțile de intrare în organismul uman. Vitamina C, practiv, împiedică germenii să intre în interiorul acestora și să determine astfel o infecție.
Dacă aveți pe cineva răcit în apropiere, vitamina C se constituie prevenție, administrată într-un gram pe zi, timp de 10 zile.
De ce avem nevoie de un complex de vitamine și minerale?
Celulele albe din sânge, numite și leucocite, care aparțin sistemului imunitar, au nevoie de vitamina C să fie eficiente.
Concentrația de vitamina C din leucocite este de 50 de ori mai mare decât cea din sânge. Absorb această vitamină tocmai pentru a fi competente. Lipsa vitaminei C le crează dezechilibre funcționale grave. De aceea, prevenim infecțiile cu suplimente de vitamina C, menținând astfel un nivel optim în organism.
Suntem echibrați imunitar, ne apărăm mai bine în fața infecțiilor.